Hello guys

Nu tänker jag återigen försöka fixa om i min blogg lite. Eller mycket. Vi får se om jag lyckas haha. Men bara så ni vet så kan det bli lite rörigt tills jag fixat allt :)

peace

Slänger in en bit uppsats

Idag har jag filat färdigt det sista på en uppsats i skolan. Kunde varit tråkigt, om det inte var för det fabulous ämnet jag valde. Feminism givetvis! :D Jag har argumenterat kring genus och fick kritisera Bibeln i samma uppsats, kan det bli bättre?

Jag tänkte klistra in ett par delar jag blev nöjd med:Ni kan tänka er hur kul jag ändå hade när jag pluggade va?

Peace

Varför kan inte bara dessa slås ihop?

 

Röda halvmånen och Röda korset. Är det inte astöntigt? Kan man inte jobba inom samma organisation bara för att man har olika religion? Måste man ha en muslimsk och en kristen? Kan man inte bara slå ihop dem till, inte vet jag...

Röd cirkeln kanske? Eller röda fyrkanten?  

Seriöst, what's the problem...?

peace

Varför har Volvo en symbol för "man" på sin logga?

Look look!


Magnus Betnér igår!

Han var helt sjuk. Helt sjukt bra, fasen vad vi garvade :D Men, är det inte otroligt. Han har aldrig, aldrig, nämnt MJ i något av alla 2455764 klipp som jag har sett, och bara för att jag kom dit och satt i publiken så skämtar han om honom. Ha  ha  ha. Just det var inget kul, ni kan ju liksom gissa vad han sa om MJ... Men men, jag var bara sur på honom en liten stund, sedan kunde jag inte vara det längre. Han är för rolig. Och jag vet ju att han bara säger sånt för att folk ska bli förbannade, och det lyckades han ju med ;) Controversy kallas det.  Och jag garvar ju åt saker som andra kan tycka är känsliga, och då får ju jag tåla att han skämtar om Michael :P


:D (Fotograf: Mats Bäcker)

Peace

Usch

Så dåligt samvete jag får när jag inte uppdaterat på flera dagar men ser att 5 pers ändå har kollat in här varje dag för att se om något händer. Fy på mej.


Jag kan uppdatera er om att min förkylning som tvingade mej att vara hemma från skolan igår håller på att lätta, FiNaLlY :bigeyes: Dock gjorde den att jag inte kunde gå på maskeradfest igår. Det är failen.


En grej som bara är LyCkA! Vi ska skriva en uppsats i skolan i so, där man ska argumentera för en samhällsfråga, och jag tog givetvis:Nu vet ni, vi hörs sen :)

peace


Heja Adidas!Hoho, här sportar vi adidas idag :D Nu ska jag iväg och träna med ViBE, kommer bli asgrymt!

peace

Låtar jag borde hata men inte kan låta bli att gilla

De flesta hiphop-låtar handlar om tjejer. Det vet alla. So?

Jag älskar hiphop, och lyssnar därför på dessa låtar ofta, och jag kan ju inte låta bli att bli arg på att alla låtar handlar om tjejer. Tjejer som objekt. Om de hade handlat om tjejer, såsom tjejer sjunger om killar, fine. Men nu är det inte så.

Tjejerna är i låtarna mest bara till för sex, och det är det som gör mig så jävla arg. När tjejer sjunger om killar, så sjunger dom om kärlek och sånt, och ser killen som en människa, medan killar i många fall (inte alla) bara sjunger om tjejer som om dom vore nåt man använder en kväll och slänger i soptunnan nästa. Ett objekt alltså.

För att inte tala om videorna.Och det sjukaste är ju att tjejerna hänger På. Vafan gör Britney här i videon egentligen? Bara juckar i minimala hotpants och typ bh.

Dock gillar jag inte den här låten, den suger ju.

Men det finns ju låtar där tjejer ses som objekt som jag gillar, även fast jag inte borde.

Low - FloRida, T-pain
Dirty Dancer - Enrique Iglesias Usher
One More Chance - The Notorious B.I.G
listan kan göras lång....


Tur att vi har Michael Jackson people! Han sjunger aldrig sånt :D

peace

YES!

Tre kvinnor får Nobels Fredpris! De heter Ellen Johnson Sirleaf, Leyma Gbowee och Tawakkul Karman. GrAtTiS! :D

image descriptionpeace ♥

Jävla skit

Klart att moppen ska dö just nu. Allt ja ville va att den skulle ta mej till kiosken 500 m bort, inte ens det klarade den. Soppatorsk. Fan oxå. Så nu sitter man här på trottoaren o väntar på att pappa ska komma med bensin. Suck.

Peace


DaamnSeriöst hon är ju helt sjuuk! :O :D

peace

Guud va söötFett bra ju! Nästa Biggie Smalls kanske? ;)

Peace

Väntar på bussen

Nu väntar man på bussen då, efter en ganska lång pluggdag. Men jag hann åtminstone med mycket :) jag har bland annat skrivit lite om kvinnans roll i kristendomen, den rollen är inte så stor.

Kristendomen utgår ju ifrån Bibeln, som jag anser vara högst kvinnofientlig. Det börjar med skapelseberättelsen. Kvinnan skapas utav mannen (Adam och Eva, i den ordningen) och är därför underordnad honom. Eller ännu längre tillbaka; vem var det som sa att Gud är en han??

Men det är ju så tydligen, och jag håller nog med. DÄRFÖR ATT om Gud hade varit en kvinna hade han inte gjort oss tjejer svagare fysiskt, gett oss sämre andningskapacitet osv.

Men tillbaka till storyn. Nästan alla personer i biblen är män. (alla om man inte är insatt, för man pratar aldrig om en kvinnlig figur i vardagen) Abraham, Isak, Moses, Ismael, Paulus, Herodes, Hosea. Den enda kvinnan förutom Jesus mamma Maria som ja kan komma att tänka på är Rut. Och vem fan är Rut tänker ni. Just det, det var ju det jag sa. De kvinnliga personerna är i det närmsta obefintliga och osynliga.

Jesus då, HAN kunde ju verkligen ha ändrat på trenden. Han kunde ha tagit med några kvinnliga lärljungar av alla 12. Men NEJ, inte ens det.

Sånt där trams blir jag så arg på.

Det är ju helt fucked up.

Peace


Det gör lite ont i hjärtat...

... när mina små tjejkusiner alltid får dockor och barnvagnar och rosa små kläder i födelsedagspresent. Medan mina brorsor bara fick coola spiongrejer och andra tuffa grejer när de var små. Feminist som jag är så påstår jag att det är uppfostran som skapar kön. Om vi uppfostrade små killar och små tjejer lika, så skulle skillnaden mellan könen inte vara så stor. Nästan obefintlig.

Men när vi tvingar in tjejer och killar i könsroller från att de är ett år gamla, så lär de ju sig att det är så det ska vara. Killar ska vara tuffa och gilla att brottas, leka krig och klättra i träd. Medan små tjejer ska vara inne och leka med dockor, vara mamma och gå omkring med en barnvagn och laga mat. Och det är det som är så himla fel. 

Jag känner att jag kanske inte ska lägga mig i andras föräldraskap, 16 år som jag är. Jag tror inte att de skulle lyssna så mycket. Men om jag någon gång skulle få ett barn, så ska jag fanimej göra allt jag kan för att barnet ska förbli opåverkat av könsroller så länge som möjligt.

Magnus Betnér snackar mer om detta:

 
Han är Sveriges bästa komiker enligt mej! :D Och han är feminist, i detta klipp snackar om ungefär det som jag skrev om här ovanför. CHECK IT OUT

pEaCe

ÄNTLIGEN DEL TVÅ

Såhär ska ju inlägget givetvis se ut. Texten försvann från det jag la in under....

Hur som helst, äntligen har man fattat att dockor kan se ut på andra sätt än vita och blonda! Det äger

Peace


ÄNTLIGEN


We're going to IKEA
Sådär ser man ut idag då. Med ny skjorta o allt. Och inviger en halsduk (eller vad det nu kallas) första gången för i vinter. Oops, can't believe I said that! :bigeyes:

Jaja, om en stund ska jag till IKEa för att hitta lite prylar, främsta måltavlan är en bokhylla.


YES! Röd och allt, passar perfa i mitt rum :)

En stoor bonus är ju att vi ska käka kinamat efteråt, MuMsIgT!

peace

Nattligt sällskap

Av en liten kissemisse :) MySiGt. Jag hör av mej om en stund, nu måste jag äta innan jag spyr av illamående.

Peace


RSS 2.0